måndag 24 juni 2019

Här är en återvändsgränd är aldrig långt borta


Jag har önskat mig härliga dagar i Göteborg, inspiration, ny kunskap och lite äventyr. Check på allt!
Bara att ta sig från punkt A till punkt B är riktigt spännande, just nu verkar det mesta möjligt (eller om du vill omöjligt).

Känns som att stora delar av stadens trafiknät är en stor arbetsplats, detta innebär att en återvändsgränd mycket väl kan dyka upp där du minst anar det. Mannen hjälpte mig tidigare att kolla upp hur jag bäst och smidigast kan ta mig från Johanneberg där jag just nu bor till Gammelstads vägen 4 och Studio Flow, kan meddela att jag delvis fått tänka om.

Spårvagnar kan inte köra vissa sträckor (på grund av att det både byggs och repareras på samma gång) och ersättningsbussar erbjuds men det täcker inte allt. Turer som tidigare varit självklara är just nu mindre möjliga.


Igår promenerade jag först till spårvagnen, hoppade på rätt linje, bytte vagn vid Korsvägen och uppmärksammade att jag INTE kunde åka hela sträckan utan skulle vara tvungen att byta till ersättningsbuss. Visst okey MEN var hittar jag den hållplatsen? Som tur är har Väst Trafik kontaktpersoner utspridda på berörda platser, dessa är behjälpliga och går att fråga. Inte bara jag kände mig vilsen, hittade en man som verkade lika undrande så vi slog våra kloka huvuden ihop. (Han skulle till sitt ordinarie arbete ...)

Nåja check på buss. Därefter skulle jag gå den sista sträckan. Insåg att min väg spärrades av längre fram och att jag inte alls kunde promenera den väg som presenterats. Tur det finns hjälpsamma människor. Jag frågade och kom rätt (hela vägen fram).


Efter en härlig första dag på fördjupnings kursen för yogalärare så var det dags att ta sig "hem". Vår ena lärare sa: "Mia du kan ta 4an hela vägen till Almedal om du går till Gamlestads torg". Jag fick hållplatsen utpekad åt mig med instruktion att jag behövde gå runt hela byggnaden.

Nice tänkte jag! En spårvagns tur istället för två plus buss. Men att ta sig de cirka 100 meterna (fågelvägen) visade sig mindre lätt. Överallt var det återvändsgränder, järnstaket och byggen. Tog en stund innan jag hittade runt.

Visade sig senare (när jag klev på 4an) att min station inte är möjlig just nu ... så det blev en ny rutt och den vanliga bussen hem från Brunnstorget. Så slutet gott allting gott.

Nu vet jag mina alternativ så frågan är om jag idag ska vara lite wild and crazy och testa nya vägar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar