söndag 23 juni 2019

Varför? Vi har inte gjort något annorlunda!


För ett dygn sedan (i skrivande stund) när jag som bäst höll på att borsta mina tänder så söker Lejonkungen upp mig och undrar vad som hänt med vårt nätverk?!? Själv hade jag ingen aning, hade dock noterat att min IPad som alltid reagerar när jag sätter den på laddning varit helt tyst.

Inget nätverk och heller ingen ström???

Mannen sov och själv kände jag att just då ville jag enbart pausa och slippa leka detektiv för att kolla var det eventuella felet var. Allmänt strömavbrott? Inte visste vi ...

Ingen av oss hade gjort något särskilt och propparna samt snabbsäkringarna såg ut som de skulle. Jag gick och la mig och tänkte att strömavbrottet nog var över när jag vaknade.


Icke sa Nicke. Söndag morgon och fortfarande ingen ström. Mannen provade att byta ut säkringar bara för att kolla, inget hände. Han ringde support och såg samtidigt hur tusenlapparna fladdrade iväg om jouren skulle behöva rycka ut.

Efter många om och men så hittade vi plötsligt jordfelsbrytaren och elen återkom. Hur kunde vi båda missa denna snabbsäkring som satt bredvid de andra men hade något mörkare färg? Ja säg det.

Mysteriet löstes aldrig. Varför hade jordfelsbrytaren slagit av?

Nåja, vi kunde tillaga frukost och öppna och stänga kyl/frys igen. Nätverket kom igång och plötsligt var vårt liv som vanligt förutom den lilla frågan som bitit sig fast: varför?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar