onsdag 12 juni 2019

"Jag tänkte" men ångrar mig, nu gör jag som jag vill


Då har startskottet gått, nu är jag igång med examensförberedelserna. Två tårtor och en stor tårtbotten är bakade och fokuset är nu på de smörgåstårtor som jag ska göra själv.

Har googlat under flera dagar men inte hittat något recept som tilltalar mig. Har även spånat själv, då jag vet att jag har förmågan att blanda ingredienser, det är ju bara det att jag tänkte följa recept ... den här gången. Nu är jag inte så säker längre.


Vem har sagt att det ska vara lätt?

Allvarligt så förstår jag varför jag ofta skjuter från höften, det jag önskar "finns inte tillgängligt" det betyder att det kan vara för krångligt, för dyrt eller för svårt. Nu är jag där igen.

Minns min första vårbal som student på lärarhögskolan, jag hade ingen klänning och mammas var för stora. Eller jag för liten!? Mina systrar hade båda längden att axla mammas boutique kläder och här var det stopp (för mig) att sy om, dessutom så fanns mammas garderob 70 mil bort så jag behövde lösa mitt klänningsproblem själv.


Jag sprang på loppis eftersom jag inte tyckte mig ha råd att köpa en balklänning men hittade ingenting förutom tyg. Svart fodertwill samt lite annat intressant. Resultatet blev en tvådelad långklänning och till det en vit spetsjacka. Inget "classy" men klart personligt.
Samma sak var det några år senare då jag blev bjuden på Kadettbal i dagarna tre, återigen utan klänning (i garderoben). Letade fram symaskinen och skapade denna gång i himmelsblått fodertyg, en "prinsessliknande" variant. Min mamma stönade till dess att hon såg resultatet.

Ja jag vet, fodertyg är fodertyg och ska vara under/inuti men det var vad jag kom över (billigt) och som sagt lyx har aldrig varit min grej men problemlösning har. (Detta var innan jag läste modedesign och mönsterkonstruktion och kanske anledningen att jag sen kom in på den utbildningen, för enligt regelboken så var inte sömnadskunskap någon av mina superkrafter).

Så med det sagt skippar jag tanken att följa regler och recept och släpper istället lös min kreativitet, det får gå som det går! Vegetariska smörgåstårtor borde vara en lätt sak att fixa då jag vet att jag kan om jag vill!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar