måndag 12 juli 2021

Hur smart är inte detta?!

Saknar plastflaskor att frysa in den hemmagjorda saften i ...

Vill att den ska överleva till både höst och vinter men sommaren är varm och våra lagring- samt förvaringsutrymmen innehåller ingen kall källare, tyvärr.


På landet när jag var liten hade vi en lucka i köksgolvet. Om vi lyfte på luckan så syntes en trappa och den ledde ner till en matkällare. 

Vårt sommarboende när vi blev äldre var och är en gammal sommarstuga. På den tomten finns en jordkällare. Perfekt för förvaring och lagring.

I Nordnorge fanns både matkällare samt en bäck med iskallt vatten. Farmor och farfar använde en röd plastlåda och ställde ner mjölk samt fil så de höll sig kylskåpskalla.


I väntan på att hitta rätt flaskor att frysa in saften i så gör jag isbitar. Vi har plastpåsar vilka har till uppgift att fördela vätskan så att det bildas små "rum", så kallade isbitspåsar. Jag tar en tratt och häller långsamt i saft. 

Hur smart är inte detta!?

Du kan när du har lust ta en isbit, stoppa den i ett glas och hälla på kallt vatten, vänta lite och sen som ett trolleri så har du saft i ditt glas. Enkelt. Smidigt. Genialt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar