onsdag 14 juli 2021

Hurra för egenkonstruerade lösningar!

I dag blir det inspektion, inte av oss men av huset. Anticimex har anmält att de vill besiktiga för att se om det finns fukt och vi förbereder.

Det betyder att städa och plocka undan så att den som kommer lätt ska kunna göra sitt arbete. Inga konstigheter i badrum, tvättstuga, toalett eller kök men ...

Det finns en taklucka i trappan. Ett ställe att ta sig upp på krypvinden, ett ställe vi aldrig varit upp på. En anledning är att det är mer eller mindre omöjligt att nå takluckan och även om vi gjorde det så gissade vi att den inte innehåller en stege (och det antagandet var riktigt).

Här syns takluckan litegrann

Vi har slagit ihop våra kloka huvuden för att lösa uppgiften så att besiktningsmannen lätt och smidigt kan ta sig upp. Räknat matematiskt på hur och vilken egen stege som eventuellt skulle kunna gå att trixa upp i vår trånga trappa.

Vi äger tre stegar i/med olika format och höjd och valde att baxa in den mellersta. Lyckades tråckla in den via sovrummets altandörr. Mannen tejpade upptill och nertill så att den vita trappan, väggen och taket förhoppningsvis skulle slippa märken sen var det min tur att klättra. Först för brant och för tight, vilket innebar att själva luckan hamnade för nära stegen och inte kunde öppnas tillräckligt mycket men sen så!

Check på förberedelser! Nu kan besiktningsmannen få komma. Och hurra för egenkonstruerade lösningar!!! Att tänka utanför boxen är emellanåt ett måste.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar