söndag 4 juli 2021

Mållgan är på sommarbesök

Mållgan har dubblerat sig och blivit två men är fortfarande lika välkommen alla de dagar då vi får ordentligt varmt. Idag bjuder jag på ett blogginlägg som jag skrev i juli månad 2019  


Den bästaste av kompisar


Min man har en ny bästa kompis. En Mållgan enligt en av mina/våra vänner 😜 ... som typ en låtsaskompis eftersom det inte är en fysisk person, det handlar om vår portabla AC.

Så här i högsommarvärmen välkomnar jag den nya bekantskapen. Mannen får gärna hänga hur mycket han vill med sin polare för denne sprider svalka omkring sig! Något som för tillfället är en bristvara.


Minns förra året då vi hade 32 grader inomhus (i ett par veckor!) och luften stod stilla, då när jag blandade litervis med vätskeersättning. När mannens kropp kollapsade och jag var nära att få solsting (en dag) då jag fuskat med användandet av hatt.


I år har vi klarat oss utan problem fram till igår då termometern återigen touchade 30-sträcket. Den bästaste av kompisar fick steppa in och rädda oss från den kraftigt stegrande och kvalmiga värmen som trängde sig in.

Så tack Mållgan för att du flyttat in till oss! Det innebär att vi i år har en skön och sval källare. Vi kan sova och pusta ut. Entréplan är varmare men ändå rimligt okey.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar