lördag 3 september 2022

Allt kommer att bli bra


Kanske undrar du hur det gått med bygget av vårt uteförråd? Eller så struntar du fullkomligt i vårt projekt? Vill du inte veta så kan du sluta läsa nu ...

Allt regnande, det ihållande samt de kortare skurarna typ varje dag samt faktum att vi arbetar har inneburit att bygget pausats, det släpar eller så är det kanske i fas(?) beroende på hur uppdraget vinklas. Målet har hela tiden varit att förrådet ska vara klart innan hösten är här på riktigt.Taket är spikat och dörrarna monterade, det som återstår är takpappen samt lite småfix. Igår var planen att jag skulle upp på taket för att spika papp. Anledningen är att päronträdet hänger över och att mannen är tyngre samt inte lika smidig och rörlig som undertecknad. Det gäller att parera grenar samtidigt som tyngden behöver fördelas rätt, emellanåt handlar det om att åla och/eller ligga platt.

Tyvärr för oss så har vi små marginaler både bakom och på ena kortsidan då planket är cirka 30-40 centimeter från väggen. Arbetsställningen blir en utmaning, det balanseras, mage samt rumpa dras in och ergonomiska rörelser är ett minne blott.Hur som så fick jag börja mitt uppdrag med klättra upp på taket för att plocka päron, tre hinkar fulla, på de grenar som hängde över taket. Steg två var att klippa bort och rensa ut lite till så att några av de tunga grenarna orkade resa sig. Steg tre, sopa taket. Steg fyra, upp med första papplängden för att lägga den på plats.

Här avbröts vi av nytt regn ...

Suck. På med presenning och sen dags att klättra ner igen utan att egentligen hunnit slå i en enda liten spik. Mannen lyckades dock fixa båda kortsidorna plus bakre delen från stege innan vi täckte taket. Som svar på frågan hur långt vi hunnit så är vi nästan färdiga, men bara nästan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar