torsdag 29 september 2022

Hur gick det sen?


Kanske du undrar hur det gått för herr/fru grävling? (Om du inte bryr dig så kan du sluta läsa nu).

Peppar, peppar så tror vi att den flyttat för inga nya gropar är grävda och våra amerikanska blåbär har fått vara i fred. Om det var urinet (det jag kissade i hinken och hällde ut runt ingången under altanen eller om det var de "after shave dränkta" bomullsremsorna som knöts upp i samma område kommer vi troligtvis aldrig att få reda på. Vi är glada att lugnet lagt sig på vår tomt.



Via en mejlkonversation med våra grannar har vi fått reda på vilka som haft påhälsning och hur de agerat. Någon lånade en grävlingsfälla. De fångade först en vit katt (typ grannens) och senare en grävling. Ungefär samtidigt  fick de information om att det är olagligt att skjuta detta djur i vårt område. Paret tog då bilen (med buren) och fraktade sin otillåtna gäst ett par mil till en större skog där de släppte ut grävlingen.



Om det var "vår" herr/fru grävling ska vara osagt. Jag och mannen tror att det kan vara flera grävlingar som rört sig på vår gata eftersom Lejonkungen sett mer än en grävling röra sig i skogsbrynet under julimånads sommarnätter men vad vet vi?

Så oavsett var "vår" grävling nu bor så hoppas vi att den mår bra och att den stannar där den är. Win win för alla.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar