måndag 19 september 2022

Underläge - fortfarande 0-1Så hur går det med vår oinbjudne gäst, grävlingen?

Så där ...

Den lämnar nya spår av hål med bajs på nästan exakt samma ställe MEN efter ett antal tips så har jag och mannen börjat testa oss fram. Igår kasserade jag ett gammalt  påslakan och rev i remsor. Mannen stod för en flaska after shave av märket Hugo Boss. Han sprejade tyget och jag knöt upp remsorna runt blåbärsplantorna som står framför en öppning in under altanen. Våra händer stank "parfym", det spelade ingen roll hur mycket vi tvättade händerna. Perfekt, tänkte vi och lämnade trädgården. Igår regnade det ... 1-0 till grävlingen som har vädrets makter på sin sida.

Vi får börja om och göra om allt på nytt. Den oinbjudne gästen bör för sin egen säkerhet flytta tillbaka till skogen för även om vi är snälla och rätt harmlösa så finns det andra människor, de som inte tvekar en sekund att ringa jägare.

Tips nummer två som vi fått är att skvätta vårt eget urin i samma område som grävlingen lämnar sina spår. Märka revir. Har ännu inte testat men kommer att prova detta under dagen. (Har kissat i liten hink så nu ska det spridas människolukt).

Hoppet just nu är uppehåll så att after shaven kan få göra sitt, sprida sin doft över trädgården och förhoppningsvis irritera grävlingen tillräckligt mycket så den självmant letar nytt  boende.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar