tisdag 25 oktober 2022

"Centrifugkänsla"



Vissa dagar blir verkligen inte som tänkt, igår var en sådan. 

Det var på jobbet som strulet checkade in (i vår tentamenssal klockan 07:00). Lärardatorn som undertecknad behövde använda hade tagit sovmorgon och vägrade reagera, inget hjälpte. Ringde IT-support ... noll svar. Större begåvningar än jag (när det gäller teknik) försökte lösa problemet men ... nej.

IT-support kom och lyckas kicka igång datorn. Jag loggade in och det mesta såg ut att ordna sig. Tackade för hjälpen, sa hejdå och tog emot studenter. Vi skulle för första gången genomföra en stor insperatenta (har haft många mindre med färre studenter som gått bra), nu var det dock dags för förändring,  premiär på campus i våra nya stora datasalar, vad kunde gå fel?

Typ allt ... eller som i de andra salarna ingenting.



Det positiva var att alla studenter och deras datorer skötte sig felfritt. Krånglet stod istället undertecknad för eller om sanningen ska fram den lärardator som jag skulle utföra mina uppgifter från. Väl inne i systemet, när tentamen startat så blev jag utslängd från programmet. Loggade in på nytt, utslängd igen ... Bad om hjälp. Startade om datorn, bytte webbläsare och loggade in på nytt. Allt grönt i 10-15 minuter sen utslängd igen ...

Alltså??? Inte lätt att göra sitt jobb när datorn går bananas. Vid det här laget visste IT-support samt min chef hur allt låg till och jag valde att låta mina kollegor sköta det digitala jobbet från ett par paddor som vi hade tillgång till. Fick istället skriva felanmälningsrapporter och fokuserade därefter på studenterna.

Eftersom gårdagens tentamen hade premiärstämpel så samlades alla efteråt för utvärdera. Plus i kanten var att studenterna lämnat positiv respons och verkade nöjda. Själv kände jag mig urvattnad, som om någon kört mig genom en centrifug. Vi hade ridit genom stormen, det mesta hade faktiskt fungerat om vi bortsåg från de "barnsjukdomar" som drabbade min dator och mig ... hurra. Eller? 



Vi bjöds på alkoholfritt bubbel och snacks. Alla som på olika sätt varit inblandade i planering, iordningsställande samt genomförande skålade. Supertrevligt. 

Centrifugkänslan satt dock kvar en stor del av dagen, energin måste ha sipprat ut i datastrulkaoset, inte ens en lång lunchpromenad återställde balansen fullt ut. Så kan det bli ...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar