söndag 9 oktober 2022

... och störst av allt är kärleken



Love on the spectrum ... har du sett den serien på Netflix? Finns både en version från Australien (tror de var först) och en amerikansk. Snacka om "feel good" på riktigt!

Du får följa män och kvinnor i olika åldrar som längtar efter kärlek och som ger sig ut i dejtingvärlden med support från föräldrar, vänner och seriösa mentorer, det huvudrollsinnehavarna har gemensamt är att de befinner sig mer eller mindre inom autismspektrat. 



Här är inget konstlat eller tillgjort utan äkta och genuint. Finns så mycket för oss andra att reflektera över, framför allt det vackra med att drömma om att träffa den rätte och göra sitt bästa utifrån den egna magkänslan. Rädslan att såra, att våga öppna upp, att utmana sina speciella svårigheter och lyckan när drömmen emellanåt besannas. Ingen lek med andras känslor och inget fulspel - enbart en sann strävan efter något större och varaktigt. 

Jag blir typ småkär i flera av deltagarna, i deras egenheter och deras mod



Annars hamnar jag ofta i bland deckare, kriminalserier, dokumentärer och/eller thrillers där människans mörka sida behandlas, för vår natur, vårt psyke fascinerar mig, även den tunga baksidan. Helheten. Gott och ont. Så när fantasy eller storslagna "sagor" (vilka också är riktiga favoriter) pausas så är det underbart att krypa upp i soffan och titta på äkta "feel good" från det verkliga livet (om än "reality filmat").





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar