måndag 24 oktober 2022

"Filmträsket" var och är ett trevligt ställe




Vad gör du en ledig dag? Försöker hinna med allt det där som står på "att göra listan" eller vilar du? För egen del kan det ofta vara både och, lite nyttig och sen tid att "bara vara". 

För fem år sedan efter det att Lejonkungen kommit hem ifrån Vancouver och bodde hemma hade vi emellanåt ledigt samma dag (mitt i veckan). Då skapades en mamma - son dag (eller snarare eftermiddag), egentid av bästa sort. Bjuder på ett inlägg om hur en sådan dag kunde se ut: 




Det börjar bli en vana nu, torsdagar med Lejonkungen. Bästa mysdagarna!

Igår kollade vi på film (det regnade ute), inte sådana du ser på bio utan hemmaproducerade verk med några år på nacken. Kidsen, både Lejonkungen och Astronauten älskade att skriva, skådespela, sjunga, dansa, filma och producera. Vissa scener är riktigt imponerande medan andra är typiskt amatörmässiga. Vilken skatt och vilka skratt vi njutit av!

(En gymnasieproduktion var ruggigt bra, alltså wow! Hade gett samtliga inblandade stort A i betyg. Skruvad humor, coola karaktärer och snyggt filmad med engelska som det talade språket.)




Att (i några av produktionerna) se vårt tidigare hus, den stora tomten och naturen runt ikring är både magiskt och häftigt, så många minnen. En dokumentation hur vi bott, som ett "hemma hos reportage" men utan styling, så mycket bättre visat än alla de foton som finns bevarade.

Högt och lågt i en salig blandning. I våra söner finns teaterapor ... eller fanns (?!) Äpplen och päron faller inte långt ifrån träden haha.

En annan filmsnutt var mer sportreportage. Storebror (Astronauten) som sportreporter, lillebror som atlet och en kompis som fotograf. Vår studsmatta och husets brandstege var själva scenen för det tilltänkta rekordförsöket. Lejonkungens plan var att hoppa från brandstegens åttonde pinne ned på studsmattan (alltså nästan ifrån taket!). Han börjar lågt och arbetar sig uppåt. Säger bara vårt hus var högt. Efter att ha flugit från sjunde trappsteget med bravur så knackar mamman (jag) på rutan. Leken dör ... "Dags att sluta" säger reportern och rekordförsöket får inte ens äga rum ... usch vilken glädjedödare jag var! 

Åh andra sidan fick jag nog plus i kanten av mannen, om han hade sett, eller så hade han tyckt att undertecknad borde stoppat de fria fallen betydligt tidigare 😜😂 




Vårt hus som det såg ut då. Inspelningsplatsen var på baksidan så här kan du varken se brandstege eller studsmatta.

Sammanfattningsvis är "filmträsket", ett trevligt ställe att tillbringa en alldeles vanlig dag.




Ha det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar