måndag 3 oktober 2022

Surt sa räven


Oktober månads arbete kickar igång med en rivstart. Kom till jobbet i god tid och hann plocka fram samt öppna upp innan anstormningen satte igång. Bakom servicedisken hade både jag och den för förmiddagen ansvarige IT-supporten fullt upp. Många bollar i luften och konstant kö på andra sidan. Absolut roligt ... utom när det uppstår problem som undertecknad inte kan kontrollera.

En personalcykel som går på el kan bokas på nätet, bra så men när systemet av någon anledning går bananas så finns det de som inte ler. En lärare, vilken bokat, dök upp och meddelade att han inte behövde hämta cykeln förrän kl 10. Vi vred på huvudet och tittade mot den plats där den alltid står parkerad - ingen cykel??? Jag kollade pärmen och kunde läsa att den lånats ut före helgen och inte skulle komma tillbaka förrän idag ...



Lärare mindre glad (fullt förståligt). Lovade ta kontakt med personen som lånat och höra av mig. Inget mobilnummer, inte heller ett anknytningsnummer till fakulteten, suck. Fick tag i en mejladress men fick snabbt autosvar att adressen var fel ... En kollega erbjöd sin hjälp, hon skulle ringa någon annan på samma institution för att på detta sätt få tag på lånaren. Själv mejlade jag den manlige läraren, bad om ursäkt och sa som det var, att jag inte fick tag på personen som lånat elcykeln. Fick svar med bifogat kvitto på hans bokning ...  lärare sur.       

Då, precis i detta skede kom cykeln in genom entrén! En kollega till den som lånat lämnade tillbaka och jag kunde mejla att cykeln finns på plats att hämta. Pust. Slutet gott och lärare glad.



Annars måste jag erkänna att det finns fördelar och nackdelar med att ha fler än ett arbete. Tider måste synkas med varandra och ofta krockar det vilket innebär att jag måste tacka nej. För mig gäller först till kvarn, den som hör av sig innan de andra har med andra ord första tjing. Problemet är att hålla för många tider i huvudet. Hemma har jag en fysisk kalender där allt står men på campus har jag enbart de arbeten i receptionen samt mina tentamensvärdspass inskrivna ... igår blev detta ett "problem" då jag först tackade jag till timmar och senare fick meddela att jag redan var uppbokad och inte kunde ta vad som erbjöds. Surt sa räven.

För sju år sedan skrev jag blogginlägget nedan, då söktes nytt arbete:


Ketchupeffekt


Plötsligt så händer saker, det räcker med att jag åker ut på landet över dagen för att det ska trilla in både mejl, meddelanden och sen ringa i telefonen när jag kommer hem igen.

Drömjobbet handlar det om och i skrivande stund är kanske inget av de alternativt vilka knackar på dörren mitt efterlängtade arbete men de kan vara good enough.

Jag blir dessutom mer attraktiv, när jag har alternativ för så fungerar systemet.


Allt började här om kvällen då jag fick ett svar från Odd Molly, där jag slängt in en ansökan som VD assistent. Ooops...kanske inte helt kvalificerad för detta men vad sjutton! Jag gillar ju kläderna och arbetet är säkert både utmanande och stimulerande.

Mannen log lite och sa "Djävulen bär Prada..."
"Haha" sa jag. Ett heltidsjobb i Stockholm som knappast ger mig chans att skriva och formge på hemmaplan. Ett arbete med stor risk att totalt köra slut på sig själv men om jag inte chansar så kommer jag heller aldrig att vinna. I love Odd Mollys look.


I mejlet stod det som väntat att jag tyvärr inte fått jobbet som VD assistent men att jag är intressant, att de vill att jag håller mig uppdaterad på vad som händer hos dem. Kan finnas andra tjänster att söka?! Alltså inget generellt utskick. En liten boost för mig.

Men tillbaka till det som erbjuds; ett vikariat med chans till förlängning, ett ev uppdrag som handledare och verksamhetsansvarig samt ett integrationsarbete. Say no more. Kanske inget blir av eller kanske något helt annat dyker upp?

Just nu lutar det åt vikariatet, finns ingen anledning att säga nej. Jag har över helgen på mig att kolla upp de andra alternativen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar