fredag 26 juli 2024

Den går att laga



Igår fick vi oväntat arbete. Poolen dammsögs och gräsmattan klipptes men när jag öppnade luckan till breddavloppet för att byta filterduk så insåg undertecknad att den nyinköpta (maj) hinken spruckit sönder totalt!?

What???

Så mindes jag koltrastungen som hittats död just där, antagligen måste den kämpat för sitt liv med både näbb och klor innan den drunknade. Kanske sprack korgen i frihetsfighten?

Filterkorgar är förvånansvärt dyra och varken jag eller mannen hade lust att ge oss in till stan för att leta ny (var lättare sagt än gjort i våras). Vi studerade konstruktionen och konstaterade att allt hängde ihop även om korgen spruckit sönder på många ställen och bottnen delvis släppt.



Den går att laga, enades jag och mannen, i alla fall tillfälligt. Mannen letade fram superlim och lyckades pressa ihop de bärande punkterna sen var det min tur. Med nylontråd sydde jag ihop de bitar som inte kunde limmas, blev en bättre begagnad korg. Nu sitter en ny ren filterduk i hinken och poolen är backspolad samt ren. 

Heja oss, jag och mannen är ett bra team







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar