måndag 15 juli 2024

Vem skriver blogginlägg om sin badrumsdörr? Och varför?




Svar: jag.

I vårt hus har vi en ytterst opålitlig dörr, det är som om den okeyar att vi går in men att den sen har mindre lust att vi lämnar badrummet när vi är klara. Efter inflyttning 2018 var det mer regel än undantag att vi fick "bryta oss ut", det handlade då om att tackla dörren med kraft på rätt ställe. Att med axeln få till den rätta snärten så dörren gav efter och gick upp.

Instängd med känsla av inlåst ...




Ska det vara så här? Kan dörren svällt i värmen eller lever den sitt eget liv?

Igår kväll kollade mannen närmare på vår bångstyrige dörr, han kunde inte se något synligt "fel", inte hitta VAR dörren fastnar i dörrfodret. Möjligtvis upptill? Kanske det går att fila till?

Öppna och stänga utifrån okey. Stänga in till badrummet easy peasy men öppna när du vill ut ... nej. (Vi har därför en hasp på insidan och om du försiktigt drar igen dörren, inte helt men nästan, så kan du "låsa".

Vi behöver grotta ned oss i denna dörr och hitta en lösning både för den och för oss, för att med våld bryta sig ut kan knappast vara nyttigt för någon part.


 

En av de sista gångerna vi hade övernattande gäster (denna sommar) försökte vi vara extremt tydliga och noggranna med att berätta om den opålitliga badrumsdörren samt hur var och en bäst handskas med den. Kan så här i efterskott berätta att tre av fyra låste in sig ...

En klättrade ut genom den lilla källargluggen (!!!) och löste på så vis problemet själv, två fick vi hjälpa ut genom att öppna utifrån och den sista mindes instruktionerna. Sammanfattningsvis betyder det att minnet kan vara bra men emellanåt kort.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar