torsdag 18 juli 2024

Vad som inte gillas är de som ...



Det finns dagar när jag undrar om vi bor i ett litet hus, i ett litet villaområde nära skogen eller om vi bor mitt i naturen (men fortfarande i samma hus och med samma närliggande grannar)?

Hos oss hoppar råbocken till och flyger upp ur någon buske när vi kliver ut i trädgården ovetande om hans tupplur och passerar honom helt nära. Vi stör ... meddelar blicken när han stannar till ett par meter bort och tittar på oss. Råbocken får hållas, precis som alla småfåglar, katter, de grävlingar och räven som korsar tomten när vi sover. 



Vad som inte gillas är de som hittas döda i poolfiltret, alltså de något mindre djuren som simmat i poolen men inte klarat av vattnets rörelse mot breddavloppet. Döda och ibland levande grodor samt möss har fiskats upp och för något år sedan en stor (äcklig) råtta med väldiga gnagartänder.

Igår var det dags igen, för det där jag känner olust inför, att hitta ett dött djur i filtret, denna gång var det en fågel. Kanske en kolstrast? Möjligtvis en unge? Nu är den uppfiskad och begravd men det känns ändå sorgligt att fågeln skulle avsluta sitt liv i vårt poolfilter.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar