onsdag 17 juli 2024

Jag ett ”problemet"?



Tänk dig en dag som blir fel men som trots allt avslutas helt okey. Igår hade jag en sådan. Planen att stiga upp, morgonlöpa, ta ett snabbdopp i poolen och sen chilla fram till dess att vi skulle åka till brorsans lantställe, allt sket sig redan vid frukosten och inget av vad undertecknad önskade blev av.

  1. Det regnade ute - tog en promenad och skippade badet
  2. Mannen kände sig orkeslös och hängig - bokade ny dag med brorsan
Tänkte om och beslöt att ta tåget in till Stockholm för att om möjligt besöka en äldre släkting på sjukhus. Visste att jag åkte på vinst och förlust, hade pratat med personalen på avdelningen i telefonen och de sa att jag kunde ringa när jag var på väg. Hittade en gammal karta och fick en utskriven vägbeskrivning av mannen men väl på G så gick jag efter minne samt huvud. Tänkte fel och kom fram för att sedan inse att undertecknad stod utanför fel sjukhus ...

Tur att jag har starka ben och bra ork, förlängde promenaden och hittade rätt. Avdelningen var låst så efter ett kort telefonsamtal blev jag insläppt. Hittade min person i korridoren och satte mig bredvid. Kunde överlämna det hen önskat (att jag skulle ta med) och sen fanns tid för prat.
Det blev rätt och det blev fel. Ingen besökstid ... vi satt i korridoren ... och VEM var jag egentligen (undrade vissa delar av den annars trevliga personalen)???



Kände vibbar att jag var/blev ett "problem" och fick ont i magen. Skulle bara lämna det jag ombetts att ta med. Ingen hade sagt något om besökstid under de samtal jag haft med personalen och DE hade släppt in mig ...
Bad om ursäkt ifall jag gjort fel ... även om hela ansvaret knappast var mitt. Kramade om släktingen och sa hejdå. Promenerade tillbaka till tåget och kände mig lika låg som de regntunga molnen ovanför.

Jag skulle hjälpa till, göra rätt och så blev det tydligt fel?! Trist. Mannen hämtade mig, åkte till sushirestaurangen, handlade och bjöd mig samt Lejonkungen på middag. Senare ringde släktingen och tackade för att jag kommit och för att hen fått det som efterfrågats. Något rätt gjorde jag trots allt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar