tisdag 15 mars 2016

Att fika på stan utan pengar


Idag är en annan dag, gråmulen och råkall. Vaknade med huvudvärk, alldeles för tidigt eftersom det är mars månad och Tiger tycker att jag ska stiga upp i ottan och servera frukost.

Ny dag, nya möjligheter och mycket att göra. En välbehövlig paus med en kär vän på ett café helt nära har hittills varit dagens höjdpunkt. Vi sågs före lunch över en fika för att prata av oss lite och bolla nya idéer.

Jag som är dålig på att mumsa i mig kaffebröd bad om en stor latte och öppnade IPoneskalet för att plocka fram mitt bankkort, då jag upptäckte att det inte fanns där? Borta! Men hallå, vad händer? Var är kortet?


Min vän betalar för oss båda och jag funderar, kan jag ha glömt kortet i kortläsaren på ICA, igår när jag handlade? Eller ligger det någon annan stans? Vad jag minns så var det sista gången jag använde kortet.

Tack och lov så behöver jag inte oroa mig över att det glömts i biljettautomaten på stationen eller blivit stulet under gårdagens tripp till Stockholm. Handlingen skedde när jag kommit hem igen.

Jag tittar i telefonen och ser att ICA kortet ligger bakom mitt visitkort, konstigt ... det brukar inte ligga där. De gånger jag vet att jag ska handla kan jag emellanåt placera kortet i IPoneskalet, för att slippa ta med plånboken. Nu inget bankkort men ett ICA kort.

Kan det vara så bra att jag stoppat fel kort på fel plats?

Vi tar en långfika och när jag sen egentligen tänkt att jag ska gå med min vän en bit genom stan, för att leta upp ett annat fik, där jag planerat att köpa in semlor till familjen, så får vi istället säga hejdå utanför min port. Jag måste lösa gåtan vad gällde mitt bankkort.

Uppför alla trappor, låser upp ytterdörren, hittar plånboken, öppnar den och YES där ligger kortet!!!


Tack :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar