måndag 21 mars 2016

Inresetillstånd godkänt och sen ogiltigförklarat


Igår gjorde vi det, sökte ESTA det vill säga inresetillstånd till USA. Nästan direkt fick vi bekräftat att vi beviljats äran att besöka New York. Någon utskrift behövs inte, det sköts elektroniskt och är nu kopplat till våra pass. Skönt! En punkt att bocka av på todolistan.

Så läser jag min bekräftelse lite mer noggrant och upptäcker att tryckfelsNisse varit framme. Den ålder jag fyllt i är fel, plötsligt har jag blivit 10 år äldre ...


Men hallå? Vad hände? Nu kommer jag inte att komma in och mannen har ingen lust att gilla läget med en fru som är tio år äldre än för tio minuter sedan. Vad gör jag nu?

Skickar ett mejl till någon form av kundservice och skriver som det är. Kan de hjälpa mig? Måste jag göra om hela proceduren och betala 600 kr än en gång?

Jag får återigen ett snabbt svar där de ber mig scanna in mitt pass och mejla över det så snart som möjligt. De kan inte ändra en felaktig siffra utan jag måste göra om ansökan och betala på nytt.


Fick en ny punkt på min todolista ... ska fixa denna under dagen. Slutsats: läs alltid igenom kontrolluppgifterna ordentligt!!!


Tack och hej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar