måndag 16 maj 2022

Från väst till öst i strilande regn

Dags för episod 3 av vår New York tripp (maj 2016). Här handlar det om ifall frukost är vårt viktigaste mål eller inte samt om konsten att vara på rätt plats vid rätt tid.

Livet är ett äventyr ... allt kan hända 

Vaknade i ottan, typ kl 04 och låg kvar ett par timmar utan att riktigt somna om. Efter sju gled vi in i frukostmatsalen för att fylla på våra depåer. Vad kunde de tänkas servera?

Socker ... i alla dess former. Suck, inte min grej alls och inte mannens. Fanns varken fullkorn eller surdeg så långt ögat kunde se, faktiskt inte ens BRÖD?!


Muffins, kakor, sockriga flingor, söt yoghurt, juice, te, kaffe och frukt vilket är enbart snabba kolhydrater och inget att stå sig på. Fruktkorgen var bäst, den innehöll stora bananer. Har vi tur blir det bättre i morrn, mannen hörde nämligen något om utebliven brödleverans?

På dagens schema stod Harlem och möte med en vän som bor där. Vi skulle ta tunnelbanan från Time square till 135e gatan East och hoppa av vid Harlem hospital. Inte svårt men eftersom det är söndag så var det smart att vara ute i god tid. 

Inga problem. Med paraplyer i händerna gav vi oss ut i ruskväder. Vi gick enligt anvisning till Times' square för att ta tunnelbanan norrut. Först visste vi inte vad vi skulle leta efter, hur ser subway skyltarna ut i N Y?  Sen upptäckte mannen att nedgången på 48e gatan var stängd. Vi blev hänvisade till 50e gatan, (därifrån gick inte de linjer vi kunde åka). Regnet strilade och klockan tickade. Vi gick flera kvarter. Var på fel plats vid fel tidpunkt ... (Vi borde stannat på 42a gatan/Time square) ...

Vår enda chans att hinna i tid var att ta en taxi, a yellow cab. Mannen stoppade en på gatan. Jag förklarade att vi ville till 135 Street East/Harlem hospital. Vår chaufför bar indiskt påbrå och kör iväg. Så undrar vi om han kan släppa av oss vid tunnelbanenedgången (samma ställe) eftersom vår vän väntar på oss där? Okey. Taxametern tickar, trafiken stannar emellanåt upp och vi förlorar mer tid. Chauffören ringer någon och pratar på sitt hemspråk. Han svänger vänster och kör västerut mot Hudson River och släpper av oss på 137e gatan West vid en subway skylt ... men alltså???

Alla fel, inget sjukhus, fel adress och så långt västerut som det typ går att komma!??!

Eftersom vi är väluppfostrade betalar vi 20$ och hoppar ut. Suck, det hade varit bättre att gå. Ringer vännen och meddelar när vi står på 135e/Broadway. "Gå österut, jag möter er' , säger han. Så vi travar iväg, i regnet och går från väst till öst.


Livet är ett äventyr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar