lördag 14 maj 2022

Om vi börjar med trassel så kanske det blir lugnt sen?


Tänker bjuda på en reseskildring i flera delar, en lång weekend jag och mannen gjorde för ganska exakt sex år sedan (maj 2016) till New York. En tid före pandemi och krigshot. En tid då flygresor var ett naturligt inslag och mer okey än idag. Startar från början med själva avresan.

Om vi börjar med trassel så har vi kanske gjort bort vårt?!

Igår när mannen skulle checka in hemifrån så meddelade SAS att det enbart gick att den första delen, vi mellanlandar i Oslo. Konstigt tänkte vi men okey då, vi får checka in resan mellan Oslo och New York på plats.


Så vi skriver ut boardingcards och går mot bagage drop. Vi blir hänvisade av en person samtidigt som jag hör henne prata med andra om att gå till en helt annan disk? Mannen skickar iväg våra väskor och jag anar oråd.

Kollar med annan markpersonal som säger att vi gjort fel, eller egentligen inte men nu måste vi hämta ut väskorna vid mellanlandningen för att checka in dessa på nytt. Verkar krångligt. Vi skickas till supporten. En trevlig kvinna meddelar att SASs bokningssystem låg nere under gårdagen. Hon stoppar väskorna och kallar tillbaka dem. Vi får vänta en stund, hämta ut dessa på nytt ställe för att senare checka in väskorna rätt.

Så kommer vi till säkerhetskontrollen och där fastnar mitt handbagage, organiskt innehåll ... våra frukostmackor!

Nu sitter vi vid gaten, snart flygetapp 1


Fortsättning följer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar