Varför avsluta en gammal resedagbok innan den är slut? Idag fortsätter vår New York tripp, den som genomfördes för sex år sedan (innan både pandemi och krig).
High line nästa
Fortsatt regn, vädret i The Big Apple varierar sig inte, just nu spöregnar det ... vore trevligt med lite variation men vi gör det bästa av situationen.Så med paraplyer i händerna och våra varmaste kläder på, promenerade vi mot Chelsea och Highline, promenadstråket uppe i "skyn" vid/på en nedlagd höghöjdsräls, idag = en avlång parkanläggning. Vinden tog i men det hindrar inte mig från att vara glad att vi tog oss dit. En häftig promenad!
Helt ärligt så borde vi haft stegräknare. Jag har inte tränat på en vecka (om vi bortser från min dagliga meditation samt yoga) så där så jag blir riktigt svettig men våra kroppar talar om att vi är i konstant rörelse. Kan lugnt säga att vi hunnit promenera över större delen av Manhattan, både de mer ruffiga och de exklusiva gatorna. Gissningsvis så snittar vi på över 20 000 steg/dag ...
En lunchfavorit har blivit fast slow food kedjan Essen', där plockar man varm buffémat, sallad, frukt eller väljer över disk vad man vill äta, att ta med eller äta där. Oerhört fräscha råvaror och utsökt god mat. Du betalar på vikt avsett om det är frukost, mellanmål, fika, lunch eller tidig middag. Mums!
På kvällarna har vi testat restauranger runt kvarteret, en italiensk toppkrog och sen ett par pubar. Vår favorit så här långt är den irländska Pigs n' Whistle. Oerhört trevlig personal och mumsig mat samt inte minst god öl. Blir en favorit i repris ikväll. Nu fötterna i högläge och lite fika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar