lördag 21 maj 2022

"Varför ligger osthyveln i vinstället?"


undrade mannen igår eftermiddag. Ja, säg det? Eller? Klart jag visste men hade glömt bort både den och att plocka upp. Svaret var så enkelt som att den trillat från fatet när jag dukade av och hade händerna fulla. Tänkte att jag tar den i nästa vända men började diska och glömde, tja på den vägen var det. Kan också erkänna att jag var lite trött.  

Igår chillade därför både jag och mannen medan Astronauten sprang Göteborgsvarvet (för första gången) och Lejonkungen upptäckte att han redan hade ihopvikta flyttkartonger i sin garderob.Egentligen har vi en lång "att göra lista" men vissa dagar är mer menade att "bara vara" än andra och när varken skurborste eller mindre planteringskrukor fanns hemma så valde vi att pausa. Någon annan hade kanske rusat iväg och handlat men den tanken slog oss aldrig. Lovar på hedersord att det kommer andra dagar då exempelvis altanen kan rengöras och plantor planteras om, typ idag?

Istället byggde vi på det 2000 bitars pussel med Star Wars motiv som Lejonkungen gav sin pappa i present, en utmaning om du frågar mig som fokuserar på himlen ... När vi senare tog ett break upptäckte mannen att vi båda bar Star Wars t-shirts, vilket ingen av oss tänkt på och knappt var medvetna om.Någon som däremot inte chillade var vår förstfödde. Astronauten ärvde (för typ en månad sedan) en bokning och anmälan till Göteborgsvarvet, hans sambos bror kunde plötsligt inte ställa upp och genomföra loppet och överlät löpningen till A. Med knapp tid att samla mil på asfalt så beslöt sonen att köra på vilja och mental styrka. Så länge kroppen håller så lär det inte vara några problem, han är målinriktad och har rätt huvud för uppgiften. 15 kilometer har han sprungit tidigare men aldrig över 20. Mannen hittade en länk så vi kunde följa honom från soffan. Heja, heja!

Lejonkungen behöver flyttpacka, för att underlätta levererade vi därför kartonger och hämtade växter under gårdagen. Om en vecka kommer han "hem" för att leva billigare över sommaren och spara pengar inför sin Master. London kallar och sonen svarar att han återvänder i september. Nu hoppas mannen att L packar innan flyttdag så att vi kan koncentrera oss på städ samt transport men den som lever får se (hur väl den uppgiften lyckats?).


Önskar dig en skön söndag!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar