tisdag 17 maj 2022

Min dröm regnade bort

Platsen är fortfarande New York, månaden maj och året 2016. De där härliga dagarna med vår och sommartemperatur som vi sett fram emot under vår vistelse regnade bort men inte grät vi för det ...

Det finns inget dåligt väder - enbart "dåliga kläder"

I New York är det förbjudet att tuta när du kör bil, trots det tutas det hej vilt! Vissa verkar hålla signalhornet ständigt intryckt.


Regnet kommer och går, vi ser på nätet att det är soligt och vårvarmt hemma, det är det inte här men vi är på äventyr i staden där allt kan hända!

Idag skulle vi promenera över Brooklyn bridge, äta en pizza på Julianas och sen promenera tillbaka. Jag tänkte fota massor och njuta av den magiska skylinen, det blev inte riktigt så ...

Vi tog tunnelbanan hela vägen ned till Brooklyn Bridge, fällde upp våra paraplyer och började gå. Utsikten var noll och diset låg som dimma över oss. Regnet strilade och ju längre ut på bron vi kom desto mer tilltog vinden. Den råa fukten letade sig in och hur mycket jag än ville gå över till Brooklyn så insåg jag att det inte var meningen att det skulle ske just denna dag. Vi vände och min dröm regnade sakta bort. Visst, vädret kan svänga men det troliga är att vi får stå ut med detta ruskväder resten av veckan, alltså bara att gilla läget.



Nåja, jag/vi överlever. Bron lär stå kvar och det vore härligt att komma tillbaka, känner mig hemma i N Y. Låtsas att jag är en newyorker på riktigt! Vi går utan karta, har gjort det sedan vi kom. Gatunätet är så enkelt att vi aldrig behöver kolla. Guideboken ligger i väskan och glöms bort.

Från bron gick vi hela vägen tillbaka till Midtown, passerade genom China Town, Soho och Greenwich Village med kortare stopp i någon butik innan vi beslöt att pausa för en lunch. Mätta i magarna fick vi ställa in Highline turen och begav oss istället tillbaka till hotellet för att tappa upp ett hett bad och dricka kaffe.

Mannen i receptionen skakade på huvudet och tyckte att vi var knäppa, varför gå från Brooklyn Bridge till Midtown??? 6,5 km ... när det finns både taxibilar och subway. Han kunde inte förstå vitsen eller att det faktiskt är skönt.

Hörs snart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar