söndag 15 maj 2022

Konsten att kissa i rekordfart

Fortsätter där gårdagens inlägg slutade, här kommer resan till New York:

Turbulens och flightnummer


Åtta timmar på ett plan sätter sina spår i kroppen. Jag som är van att röra på mig fick försöka sträcka ut min lilla kropp så mycket det nu gick under flygningen.

Efter lunch besökte jag toaletten. När jag väl satt mig tillrätta gör kaptenen ett utrop. "Vi har blivit informerade om att planet kommer att flyga in i ett område med mycket turbulens, för att ingen ska ramla i gångarna och skada sig så ber vi alla passagerare att genast sätta sig ned och spänna fast säkerhetsbältet"

What? Här gällde det att kissa i rekordfart! Jag hörde kaptenen säga att alla toaletter skulle låsas och att personalen skulle avbryta sina sysslor för att själva spänna fast sig.

Ville inte bli inlåst så jag levererade kvickt, skyndade mig ut och gled ned bredvid mannen. Säkerhetsbälte på. Hade redan innan bestämt mig för att prova att genomföra en egen variant av meditation (jag har så svårt att sova under långflygningar). Så dags för full-complete-breath, djupandning, borde passa jättebra nu. Blundar och andas, hör att vi flyger in i turbulensen men märker inte så mycket av det. Tänker att kaptenen är skicklig eller så blir det inte värre.


Funderar på om jag ska ta mannens hand, det vore mysigt men å andra sidan så behöver jag inte och dessutom så skulle han undra. Jag är inte den "oroliga" typen så jag väljer att andas. DÅ börjar bergochdalbanan, magen åker hiss och jag öppnar förvånat ögonen. En kvinna skriker till, först en gång sedan ytterligare en.

Oops! Turbulensen lägger sig men kaptenen meddelar att den inte är över. Jag blundar och börjar min meditation. 100 djupandningar borde motsvara 17-18 minuter, det blir bra.

På Newarks flygplats ska vi gå igenom Immigration disken, visa pass och påskrivet inresepapper. Tjänstemannen hälsar misstänksamt och spänner ögonen i mig. "Har du fyllt i detta?", frågar han och det känns som han har behov av att sätta mig på plats. Jag nickar, då ber han mig läsa upp fråga nummer nio. Mannen kikar över axeln på mig. Jag läser, det handlar om vilken flight vi kommit med.
" Men ...", säger mannen " du har ju skrivit vårt bokningsnummer ... inte flighten!"

Jag ändrar och vi blir insläppta i USA. Äventyret kan börja.


Fortsättning följer ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar