söndag 22 maj 2022

Jag är laddad - är du?


Jag har haft en helg då själva känslan av ledighet infann sig rätt sent, egentligen inte förrän under gårdagen. Normalt sett brukar jag älska fredagar och redan på förmiddagen räkna ner oavsett om undertecknar arbetar (sent) eller inte men i fredags infann sig aldrig det där lilla extra? Om det var grannskapets årsmöte som spökade eller inte är svårt att säga?



I lördags stod liksom tiden stilla och vi chillade, först senare på eftermiddagen och kvällen checkade helgen in och igår blommade den ut för fullt.

I vår trädgård (där jag tillbringat många timmar med att arbeta) blommar äppelträden, så där magiskt vackert. Vindruvsbladen blir fler och fler på sina rankor. Syrenen har precis börjat sprida försommardoft och alla aklejor står i givakt för att när som helst öppna sina kronblad. Rabarbern är gigantisk och hela gräsmattan samt stenpartierna är små vita hav av smultronblom.



Så har vi allt det där som vi inte planterat: maskrosor, kvickrot, markskott från lönn och häck samt murgrönan som behöver tuktas. Skriver det igen, skulle kunna arbeta heltid i vår trädgård ...



Astronauten har ont i benen idag efter Göteborgsvarvet. Det gick bra för honom, han sprang otroligt jämnt och gick i mål på en tid som han hoppats på (trots avsaknad av tillräcklig längdträning). Jag/vi är grymt stolta över honom! 21 km är en halvmara och långt ... speciellt när det är på asfalt.

Nu är det dock måndag igen och dags för ny vecka, jag är laddad, är du?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar