söndag 21 augusti 2022

Att hänga med in verkar inte finnas på agendanLägesrapport ...

I skrivande stund har våra katter fortfarande inte kommit in. De rör sig runt huset och tomten, kan till och med komma när vi ropar men att hänga med in verkar inte finnas på deras agenda. Både Audrey och Stanley trivs ute och har fullt upp med att upptäcka världen utanför fönsterkarmen.

Troligtvis blir vi tvungna att lura in dem, vilket inte känns helt bra. De är smarta och fattar att efter över en veckas total frihet så kommer dörren att stängas bakom dem. Det är dags att hitta tillbaka till tillit och närhet igen och för att göra det behöver vi samlas inomhus. De får chansen att vila, äta och kela med varandra samt med oss.Emellanåt verkar det som att de vill in, de svarar när vi pratar och kikar försiktigt in genom altandörr eller fönster men sen kommer de på vad som står på spel och backar.

Suck ...Vi går med kattgodis i fickorna och hoppas att de kanske återvänder ... just nu, just idag? Det är som en konstant "katt och råtta lek" där den mest envise vinner. Finns ett antal roliga historier om hur vi tror att vi är osynliga men att de, framför allt Audrey har full koll och till och med avslöjar våra gömställen.

Tålamod. Tro. Tillit. Respekt. Kärlek.

Vi ger inte upp även om situationen emellanåt känns svår, vi får inte ge upp ... det står inte på vår agenda.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar