tisdag 9 augusti 2022

Vill varken infoga sig eller stå tillbaka

                                           

Igår:
En blank dag ... en dag att ägna åt trädgårdsarbete. Hade en vildvuxen framsida att ta tag i, rensa ogräs och klippa bort bångstyriga grenar från både syrén och schersmin.

Vår trädgård har en tendens att flyta ut åt både höger och vänster, delar av den ger sig ut på upptäcksfärd och bryter mot det mesta som går att bryta mot. Våra växter vill inte infoga sig eller stå tillbaka. Vissa skickar ut spanare i form av långa sidoskott, andra fläker ut sig och bryr sig inte det minsta ifall någon granne kvävs och ytterligare andra passar på att gro i skydd av kompisens taggar.

Hos oss finns bara ett sätt, gallra hårt och tufft (som du läste ovan gäller detta just nu vår gigantiska schersmin samt syrén).


Men ingen dag som inte har lite eller helst mycket chilltid, som bad i poolen, löptur samt egen praktik (yoga) på altanen. Vila och återhämtning är viktigt så därför finns både förmiddagspaus, lång lunchvila samt eftermiddagsfika inbäddat i planeringen.

 Gårdagen ägnades åt trädgårdsarbete. Inser att om jag ska hinna hålla efter så är det fokus som gäller. Har en vildvuxen damm, ogräs mellan stenplattor och i grusgångar samt stora rabatter, dessutom behöver vinbär plockas och äpplen avlägsnas från gräsmattan. 

Tur att jag har semester resten av denna vecka också, haha, behöver inte planera in någonting, schemat är fulltecknat.

Ha en skön onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar