Idag firar jag och mannen vår 30-åriga bröllopsdag på riktigt (hurra för oss!), eller firar och firar? Båda arbetar men undertecknad ska nog få till en god middag trots allt. Som efterrätt tänker jag bjuda på en riktig sommardröm:
Blåbärscheesecake
Gjorde denna till vår 30-åriga bröllopsdag och den är precis lika god som den ser ut!!! Om du använder frusna bär i kakan så häll av överflödig vätska när bären tinat så blir resultatet lika bra som om du använder färska bär.
BLÅBÄRSCHEESECAKE
Botten:
250 g digestive
100 g smör
Fyllning 1:
450 g Philadelphiaost
2,5 dl blåbär
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Fyllning 2:
2,5 dl creme fraiche
2,5 msk socker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och krossa kexen. Blanda ihop smöret och kexen och tryck ut i en form. Grädda i 7-10 minuter.
Blanda samman allt till fyllning 1 tills de blir en slät smet. Häll ner i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllning 2 och häll ut över kakan. Sätt in i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 5 minuter.
Låt cheesecaken stå kallt. Den blir oftast som krämigast och godast om den får stå över natt.
Önskar dig en skön dag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar