lördag 28 januari 2023

Att vara ute i god tid räcker inte alltid


Det här att ha en son som pluggar och nu gör sin master utomlands, (i London) där det inte är samma regler som i övriga EU (utan Brexit) försvårar vissa ekonomiska delar. Avgiften för detta år ska betalas in och summan är betydligt högre än den var innan Storbritannien valde att ställa sig utanför. 

Mannen betalade in för en vecka sedan. Jag fick typ hålla mig borta och inte säga något då proceduren var krånglig och han inte ville bli störd.

Ett par dagar senare ringde banken och sa att summan studsat tillbaka på grund av ett felaktigt knapptryck. Pengarna skulle därför föras tillbaka, minus 2000 kronor på grund av att valutakursen ändrats.

Surt ...Mannen suckade och gjorde om allt. Sen i fredags fick han mejl ifrån den brittiska banken som sa att den kod han fått inledningsvis inte längre gällde eftersom det var en engångskod. Han behövde därför göra om allt igen ...

Dubbel suck.

På tisdag ska pengarna finnas på universitets konto och vi håller tummarna. Att vara ute i god tid räcker inte alltid, nu hoppas vi på turen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar