onsdag 19 augusti 2020

Hur du dödar en ovälkommen finne

Vi kan kalla personen X, en nära vän till mig som under veckan utfört en tyst men målmedveten kamp.

En morgon vaknade vederbörande upp och upptäckte till sin fasa en stor finne på ena sidan om sin näsa. Eftersom inkräktaren var av inåtväxande sort så gick den inte att klämma. X försökte vid ett tillfälle punktera den med en nål men gav upp då smärtan började pulsera.

Finnen hämnades med att dubbla sin storlek och X tappade lusten att visa sig ute. Innan ett träningspass på gymmet sattes ett plåster över finnen. De som mötte X kunde istället få tro att ett sår läkte under det påklistrade skyddet. Inte en elak parasit.

Så fick X nog och undrade VAD hen kunde göra???

I mina ögon såg finnen nu mer ut som en varböld. Kanske hade nålen fört in bakterier? Jag och mannen förslog att X skulle ta alsolsprit på en bomullspad och försöka torka ut finnen utifrån. X gick all in.

Så igår visade X upp sin finne som nu var betydligt mindre, nästan borta. På bilder i telefonen fick vi följa händelsen när kampen vände till Xs fördel. Vid spegeln framför handfatet i badrummet hade X upptäckt en liten ingång i form av en vit prick. X hade knappt tryckt på finnen som plötsligt exploderat och sänt iväg en kaskad av vitt var. Spegeln kladdades ner, ofräscht ... ja kanske? Tillfredsställande ... Yes!

Nu baddades det för fullt. En ny bomullspad dränktes med sprit och placerades över finnen för att torka ut alla elakartade bakterier som smugit sig in. 

En finne går alltså att svälta ut även från utsidan, kan vara "bra att ha information" ifall du skulle drabbas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar