onsdag 12 augusti 2020

Jag är redo

Idag ska jag få göra något jag längtat efter, träffa förskolepedagoger och prata om sagoyoga. Guida dem genom en eller två olika typer av barnyogaklasser och sen diskutera fördelar med att väva in yoga i den pedagogiska verksamheten.

När jag träffar barn så är själva mötet det viktigaste. Att de känner sig sedda, lyssnade på och att de får närma sig yogan genom lek. De skapar klassen med mig, även om jag noggrant planerat vår stund. 

Alla får använda sin fantasi och testa rörelser med sin egen kropp utifrån ålder och mognad. De kan härma mig eller jag dem beroende på ad vi gör. Tanken är att främja rörelselust och väcka intresse, få barnen att vilja komma tillbaka igen och igen för att de själva vill.

En spännande dag ligger framför mig och jag är redo. 

Senare i eftermiddag ska jag möta riktiga barn, inte pedagoger, och hålla samma klass som de vuxna fått prova på. Allt kommer att bli på ett annat sätt och det är härligt, liksom själva tjusningen. När du arbetar med elever eller yngre barn så kan du ha en plan men om det blir som du tänkt är en helt annan historia. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar