torsdag 6 augusti 2020

Roadtrip, dag 1


Med matsäck och bilen fylld av Astronautens prylar styrde vi mot Göteborg. När vi vaknade var det mulet med hög luftfuktighet. Under natten hade det regnat och resterna av nederbörden hängde sig kvar. Faktiskt skulle vi ta oss så långt som till Örebro innan molnen lättade.

Körde i tvåtimmars pass (därefter byte av chaufför) så att mannen skulle kunna vila. Han hade knappt sovit och var allt annat än pigg. Annars flöt bilfärden problemfritt. GPSn förde oss hela vägen hem till Astronauten där vi sprang upp för trapporna med sonens ägodelar och sen ner igen till bilen för att hämta nästa lass.

Vidare till IKEA för tilläggshandling ...
När vagnen fyllts till bredden och innehållet betalats styrde vi mot hotellet. Redan middagstid. Tog en promenad till en sushirestaurang (vid Redbergsplatsen) som sonen rekommenderade. Köpte med oss maten och åt "familjemiddag" på hotellrummet.

Min yogapraktik gjordes senare i den tysta korridoren. Kanske är vi ensamma om att bo på fjärde våningen? Verkar så, har inte sett någon annan och än mindre hört. Här uppe är allt lugnt och fridfullt.

Att yoga utan yogamatta fungerar utmärkt, speciellt då jag kom på att jag kunde byta ut det hårda parkettgolvet inne i hotellrummet mot mjuk och fräsch heltäckningsmatta i korridoren. Inne hos oss är golvytan dessutom minimal. I den ödsliga men inbjudande korridoren rörde jag mig över det sköna golvet  och konstaterade att det finns mer space och utrymme än jag har hemma. Lyxigt!

Blev en lugn kväll. Sonen försvann hem till sig för att montera upp teven och börja med sina kartongen. Jag och mannen vilade. Idag ska det bli hett, upp mot 30 grader och vi är mitt inne i Göteborg. Lär bli svettigt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar