söndag 16 augusti 2020

Suddiga tanka och seg kropp

Dags att steppa upp ännu ett snäpp när det gäller arbete. Skolan börjar och höstterminen startar vilket innebär fler klasser samt nybörjarkurser. Äntligen kommer det mesta igång på "riktigt", ja eller så "riktigt" det kan bli med coronans ständiga närvaro.

Vet att jag har många bollar i luften, kanske för många (?) då det handlar om flera olika typer av yogaundervisning som ska sekvenseras. Noggrann planering är i dagsläget A och O. 

Det som blir helt nytt för mig är den flygande yogan, aerial. Idag erbjuds jag och en kollega (som också är ny) handledning samt konstruktiv kritik. Vi har fått i uppdrag/läxa att planera 15 minuters "flygande" för att senare testa på varandra (läs idag).

Min egenpraktik i yogagungan har varit närmast obefintlig under en längre tid vilket inneburit att kroppen reagerat med illamående. Antagligen har värmen och solen bidragit till den obalans som kommit som ett brev på posten för mig. Trots att jag vet att det är något som kan hända (även om du är van) så har jag tidigare haft turen att slippa "jet leg" känslan ... till nu. 

Finns bara en sak att göra, träna i mindre doser och pausa mellan momenten i en upprätt viloposition, för att åta kroppen acklimatisera sig stegvis. 

Illamående och yrsel är rätt trist att brottas med. Tankarna blir suddiga och kroppen seg, därför hoppas jag slippa dessa symtom snart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar