torsdag 23 september 2021

Mottager glatt tips och råd

Precis som ifjol har vi ett överflöd av vindruvor, ja helt ärligt skördar vi nästan dubbelt så mycket frukt som vi gjort tidigare. Blåa och gröna godsaker, inte stora (om vi bortser ifrån kärnorna som har samma storlek som de större varianterna) men vackra.

Saken är den att jag inte vet VAD jag ska göra av alla druvor??? Skickade med Astronauten när han åkte hem till Västkusten, överraskat Lejonkungen med en blandad fruktkorg ifrån trädgården samt har gett bort både till granne och vän.

Testade att tillsätta gröna druvor i den kycklinggryta som svängdes ihop igår och läste (denna morgon) i tidningen om andra rätter som passar just vindruvor. Tidigare år har större delen av skörden torkats till russin men just denna höst har vi inget behov av fler sådana.

Så vad kan jag göra?

Vin, absolut men vet inte hur? Pressa till rå druvjuice? Frysa in och använda i smoothie? Problemet är alla kärnor, det är ett piller att få bort dessa och tar ganska lång tid.

Just nu vilar delar av skörden i vårt källarförråd (resten är kvar i trädgården) i väntan på att undertecknad ska besluta vad jag ska göra med alla druvor? De får de dock inte bo i vårt svala förråd, dels kan de bli dåliga och dels tycker mannen att de står i vägen. Han kommer inte åt sin verktygslåda ... 

Har du bra tips och råd? Kommentera gärna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar