torsdag 16 september 2021

Sa du MAT?

Som du säkert vet har vi två katter, två motpoler vad gäller hunger och matintresse. Egentligen är de traditionellt som våra tidigare pälsklingar varit, Stanley (hanen) äter upp hela sin portion i ett nafs och undrar sedan om Audrey lämnat lite av sitt till honom medan vår lilla prinsessa äter mindre och helst skulle vilja lämna för att senare komma tillbaka och äta lite mer.

Fungerar inte! Hankatter liknar mer en hund och äter till maten tagit slut ...

Nåja, de har olika förhållningssätt till den näring vi serverar, vilket vi lärt oss förstå, som att vi kan få Stanley att springa om vi kastar torrfoderbitar typ apport, fungerar inte med Audrey. Hon undrar vad vi håller på med? Vill hon äta så äter hon och vill A leka så leker hon, inget mix.

Dilemmat vi dock lever i är morgon och kväll när de får sin blöta mat. A och S väcker mig på morgonen och springer upp till övervåningen för att få sin frukost. Stanley sätter sig lugnt ner vid sin plats och väntar tålmodigt på att jag ska ställa fatet framför tassarna på honom.

Så tar jag Audreys fat men då är hon plötsligt borta!? Vi leker kurragömma (eller kanske det bör benämnas "katt & råtta"?) när hon ser mig springer hon åt ett annat håll. Hon dribblar bollar och byter våning, det är som att hon först måste leka av sig innan hon har ro att äta?

Problemet är att när A är lugn så har S ätit upp ...

Fatet åker ofta in i kylskåpet och får smygas fram en stund senare, då när A förhoppningsvis är hungrig. Den katt och råtta lek som uppstår är inte alltid möjlig, framför allt inte om vi har annat att göra. Ett visst mått av frustration knackar på, varför måste A leka innan mat? 

Som tur är kan vi ha torrfoder framme vilket gör att det finns tilltugg om Audrey/S så önskar. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar