onsdag 15 september 2021

Ryggraden som böjdes

Fick höra en spännande historia, en som jag inte vill att du testar men som kan vara intressant att läsa. En av mina manliga deltagare i en företagsklass berättade om en självupplevd situation. Till saken hör eventuellt (?) att denne man är vältränad och har varit aktiv i hela sitt liv. Idag börjar han närma sig pensionsålder. Mannen berättade också att han alltid känt sig stel och ganska orörlig i och runt ryggraden oavsett hur mycket han stretchat och/eller rörlighetstränat.

Hur som så var han med likasinnade i en stor träningslokal fylld av studsmattor (nedsänkta i golvet). Från mattan kunde de hoppa rakt ut i ett hav av skumgummi. (Gymnaster tränar volter och annat på denna plats.) Mannen beslöt att göra en volt och landa i det inbjudande skumgummit. Det blev dock inte riktigt som han tänkt sig. Volten och avhoppet gick bra men när han landade så kände han hur hela ryggen böjde sig i en båge och det liksom knakade till ...

Shit! Vad hände? Skulle han överhuvdtaget kunna gå igen?

Det visade sig dock att han hade haft änglavakt. Ryggen var öm men rörligare!? Det var som om böjen fått spänningar samt låsningar att släppa och dagen efter stank kisset! Ut kom gifter, slaggprodukter och annat skräp som kroppen inte lyckats göra sig av med.

Kontentan och slutsatsen med detta blogginlägg är att din rygg mår bra av rörelse, att få sträcka ut, dra ihop sig, böjas framåt, bakåt och åt sidorna samt rotera. En glad och frisk ryggrad ger nöjdare höfter men lyssna in hur långt kroppen vill att du går, att landa på ryggen som mannen ovan gjorde är inte att rekommendera. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar