måndag 27 september 2021

När metallskrot blir magiska djur

Vi bor ett stenkast ifrån campus eller om du föredrar "granne". Studentområdet med boende och byggnader för utbildning ligger vackert och naturnära, förutom det finner du skog, åkrar, dammar och en å. Det är nära in till city men med en lantlig känsla.Vi känner oss lyckligt lottade som lever här, ett stort lugn blandas med myller av studenter som rör sig till och från sina utbildningssalar.

Eftersom SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) och SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt) är de stora aktörerna så finns bland annat en stor vacker kunskapspark. Här kan du hitta träd och växter av alla de slag. Har du tur (eller otur) så kanske du träffar tuppen och hans hönor, de smiter emellanåt ut från sin gård och promenerar på cykel och gångvägen.

Detta blogginlägg kommer att handla om den utställning som finns vid dammen i just kunskapsparken, ett inhägnat område med grindar. När du kliver över tröskeln, in genom någon av alla de portar som finns så hamnar du ute på savannen eller kanske i en djungel. Just nu äger en utställning rum som är öppen och gratis. Här hittar du djur som är skapade av järn och metallskrot, utplacerade så att din vandring känns något magisk.

Har du möjlighet och befinner dig i närheten av vår stad, passa på att ta dig till den höstsprakande kunskapsparken! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar