söndag 29 september 2019

När verkligheten utmanar tröttheten


Måndag och ny vecka. Är du redo? Jag är.

Kanske ställs du inför samma utmaningar som vanligt. Kanske innebär dagen och oktober (som står på tröskeln) "annat" nytt och outforskat?

Det är höst ute, i alla fall enligt kalendern. Mörkret omsluter oss och temperaturerna sjunker. Själv välkomnar jag denna färgsprakande årstid. Allt det vackra, det gula, orangea, röda och grönbruna.

Nu är tid att hoppa i vattenpölar och kratta stoora lövhögar, att plocka fram barnet i dig och busa! Men också att krypa ihop inomhus och tända ljus. Mysa. Vila. Återhämta dig.


Min helg har främst bestått av yoga och just återhämtning. Bakat lite (!!!) och ätit god mat. Min kropp har behövt vila och igår innan den kvällsklass jag skulle hålla kände jag mig seg och trött. Därför skulle det bli skönt att leda en softyoga klass.

Väl på plats fick jag reda på att klassen brukar ledas på engelska. Ooops. Hade ingen aning och där och då behövde min trötta hjärna tänka om. Kanske tänker du att det är väl ingenting. Byt kanal och sänd på engelska istället!

Ja, absolut om du är förberedd och känner dig trygg. Vet många svenska kollegor som helst undervisar på engelska för att det är vad de är mest vana med, de kan tycka att det är svårt att undervisa på svenska (trots att det är deras modersmål). Själv är jag inkörd på svenska. Har inga problem att gå på lektioner som undervisas på engelska men leder helst själv på mitt första språk.

Hur som, en yogi kunde ingen svenska, schemat sa engelska och jag beslöt att improvisera, att göra mitt bästa. Kände mig ringrostig och ovan men undan för undan så landade jag i det ovana.  Med viss stolthet avslutade jag klassen. Att tvingas in i nytt är alltid nyttigt, så tack för att det blev som det blev.


Välkommen måndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar