torsdag 23 juli 2020

3-veckors rapporten


Här kommer den, sammanfattningen av vad som hänt sedan Audrey och Stanley flyttade in hos oss. Idag påbörjar vi dag 21.


  • Nyheten denna vecka är att vi FÅR klappa Stanley (när han ligger ner)! Smeka den svarta pälsen från huvudet och längs ryggen ner mot svansen. Inget spinnande (än) men vi tror att det kommer.
  • Mannen har dessutom fått äran att smeka magen på Stanley, länge, länge, till allas lycka :)
  • Jag har fått ligga på en armlängds avstånd med armen längs Stanleys rygg. Audrey blir då avis eftersom S är "hennes". Fick visserligen min tumme tvättad (av henne) innan hon försökte lyfta bort den genom att försiktigt bita tag ovh lyfta. När det inte gick vilade hon sitt huvud (en liten stund mot tummen) innan hon bytte ställning. Audrey litar inte på mänskliga händer, vilket gör att vi undrar vad hon varit med om?
  • Audrey leker och busar, ibland själv, ibland med Stanley. Hon kan även leka med mannen eller någon av oss andra. Här beter hon sig som en riktig kattunge.
  • Stanley visar tydliga jaktinstinkter när fåglar, flugor eller insekter är i närheten.
  • Audrey ligger gärna på täcket mellan mina ben och sover och ibland händer det att Stanley gör henne sällskap.


Vi fortsätter stegvis att närma oss målet av tillgivenhet, tillit och respekt. Drömmen är att få gosa på riktigt, att få lyfta, hålla och krama men än är det långt kvar, många mindre steg och delmål behöver klaras av. Så ett steg i taget ...PS. Bilderna i bloggen är på Tiger och Ravelli, de katter som levde med oss i femton år. DS


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar