söndag 12 juli 2020

Social distanseringsrapport

Vad har nu hänt hemma hos oss? Stanley och Audrey har vid det här laget bott i huset i nio dygn. Svar: både mycket och samtidigt väldigt lite, det beror på vad och hur  du frågar.


  • Katterna har själva flyttat upp från källaren till Lejonkungens rum. Där har de ett stort fönster samt ett skrivbord att spana från. Dessutom är sängen bred samt har sänglåda vilket gör att om du (läs Stanley) vill vara ifred så kan du krypa långt in och slipper på så vis få oväntat besök.
  • Vi serverar numera maten i köket. Krock kan ske när alla är hungriga samtidigt och katterna vill äta i fred. Turligt nog sitter jag och mannen i matrummet (när vi väl fixat vår frukost) då blir köket ledigt.
  • Kattlådan står i tvättstugan och Stanley har noterat det. En tillfällig och snabbtillverkad låda är placerad på den "gamla platsen" så Audrey hinner memorera var den ordinarie lådan nu finns.
  • Audrey sover ovanpå sängen, vilket är oskyddat.
  • Stanley (och Audrey) spanar nyfiket på grannkatten Pixie, genom altandörren i vårt sovrum. Alla parter verkar genuint nyfikna på varandra, finns ingen rädsla vare sig inne i huset eller utanför.
  • De har börjat leka med mannen, lite och försiktigt på kvällen.

I och med katternas utforskning av huset så låter vi dem vara. Jag har slutat närma mig Stanley för att klappa honom. Han får istället komma till mig när han känner sig redo. Mannen däremot försöker väldigt försiktigt närma sig Audrey och ibland får han stryka över hennes tassar.

Jag hade en svacka i veckan då Stanley drog sig undan och jag kände mig bortvald. Efter att funderat en stund så beslöt jag att backa. Var sak har sin tid. Nu ska det upptäckas, undersökas och utforskas och vi ingår inte i den planen. Vi står för mat och logi, punkt slut.

Som du förstår så sover ingen katt bredvid mig längre, det var två nätter förra veckan när precis allt var läskigt. Nu är det typ VI som är läskiga ... eller?

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att vi håller social distans, typ det beteende som rekommenderas vad gäller covid-19. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar